Warning: Undefined array key "/tanfolyamaink_bolokk/karcsusito" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119


TARTALOM:

Néhány jótanács

Az egyik
"VARÁZSSZER"

Diétás étrend:

HÉTFŐ
KEDD
SZERDA
CSÜTÖRTÖK
PÉNTEK
SZOMBAT
VASÁRNAP


Receptek:

Uborkás burgonyafõzelék

Sült alma

Mustáros pecsenye

Gyümölcsös habfelfújt

Fiatal csirke hollandi módra

Csípõs-savanyú leves

Egy kis testmozgás


Néhány jótanács:

Ne akarjon hirtelen, sokat fogyni!
A hirtelen leadott kilók nagyon gyorsan visszajönnek, és néhány hét után azt veszi észre, hogy a mérleg többet mutat, mint annak előtte bármikor.

Fogyni kétféleképpen lehet:
.........-csökkentjük a táplálék kalóriaértékét
-fokozzuk a kalória felhasználást

Persze éhezni nem szabad, és nem kell lemondani a finomságokról sem!

Arany szabály :

.......-reggeli: ....bőséges
.......-ebéd: ........bőséges
.......-vacsora: ...minimális


A kalória felhasználást nem csak testmozgással lehet fokozni, hanem vannak "VARÁZSSZEREK", amik nagyon sokat segítenek nekünk.
Itt nem elsősorban a méreg drága, patikákban, drogériákban kapható étrendkiegészítőkről lesz szó, hanem gyógy- és fűszernövényekről, illetve más egszerű háziszerekről.

Az egyik ilyen csodaszer a GYÖMBÉRES FORRÓVÍZ!
A gyömbér méregtelenítő hatású, fokozza a zsírégetést, a forróvízzel keverve telítettség érzetét okozza.

Elkészítése:

....Forraljunk fel 5 dl vizet, közben két mokkás kanál .őrölt gyömbért tegyünk egy termoszba, öntsük rá a .forróvízet, majd zárjuk le.


Az így elkészített forró italból kortyolgassunk minden órában, fél órában.

Étrend javaslat:

( A *-gal jelölt ételek elkészítési módjai megtalálhatók a receptek között.)

HÉTFŐ:
......Reggeli: tejeskávé, 1 zsemlye, light margarin, ....................főtt tojás (bármennyi), sonka ....................(bármennyi), .paradicsom, paprika ....................(bármennyi)
......Tízórai: .alma (bármennyi)
.......Ebéd: ....Csontleves
.....................Kelkáposzta főzelék pörkölttel
......Uzsonna:gyümölcs joghurt (light)
......Vacsora: alma sajttal (kemény, zsírszegény)


KEDD:
......
Reggeli: tejeskávé, 1 szelet rozskenyér, light ....................margarin, kemény sajt (bármennyi), .................. .párizsi (bármennyi), paradicsom, ....................paprika (bármennyi)
...... Tízórai: .alma (bármennyi)
..... .Ebéd: ....Zöldség leves
.....................Sült csirkecomb párolt zöldséggel
......Uzsonna: banán (1 db)
......Vacsora: natúr joghurt extrudált kenyérrel ............... .....(1-.2 szelet)

SZERDA:
......
Reggeli: tea kevés mézzel, 1 zsemlye, sonkás ......................tojásrántotta,.paradicsom, paprika ......................(bármennyi)
.......Tízórai:. görögdinnye (bármennyi)
...... .Ebéd: .. .Gyümöcs leves
..................... Uborkás burgonyafõzelék*
......................Sertés sült
..... .Uzsonna:Sült alma *
...... Vacsora: ivó joghurt

CSÜTÖRTÖK:
..... .
Reggeli: natúr müzli, tejjel, friss gyülöccsel
...... Tízórai: .alma sajttal(sovány, kemény sajt)
.......Ebéd: ....Paradicsom leves
.................... Mustáros pecsenye,főtt burgonyával*
.......Uzsonna: Túró Rudi ( 1db)
...... Vacsora: Gyümölcsös habfelfújt*

PÉNTEK:
........
Reggeli: tejeskávé, 2 vékony szelet piritós ......................barnakenyérből, light margarin, ......................diétás lekvár
........Tízórai: .főtt tojás (1 db) paradicsom ......................(bármennyi)
....... .Ebéd: ...Zöldborsóleves
.................... .Fiatal csirke hollandi módra*
........Uzsonna: alma (bármennyi)
........Vacsora: pohár langyos tej

SZOMBAT:
........
Reggeli: frissen préselt narancslé, 1 vékony ......................szelet piritós barna kenyérből, light ......................margarin, főtt sonka (bármennyi), .......................paprika, paradicsom (bármennyi)
........Tízórai: .alma (bármennyi)
....... .Ebéd: ...Csípõs-savanyú leves*
.......................Pulykamell szelet salátával ....
........Uzsonna: gyümölcsös túró
........Vacsora: joghurt extrudált kenyérrel (1-2 .......................szelet)

VASÁRNAP:
........
Reggeli: tea kevés mézzel, 1 zsemlye, virslis ......................tojásrántotta,.paradicsom, paprika ......................(bármennyi)
........Tízórai: . frissen préselt narancslé (2 dl)
....... Ebéd: ...Gombaleves
......................Sült tengeri hal, saláta (bármennyi) .
........Uzsonna:Túró Rudi (1 db)
........Vacsora: alma sajttal (bármennyi)

 


RECEPTEK:

Uborkás burgonyafõzelék

Hozzávalók: 1 kg burgonya, kevés só, 1 darab ecetes uborka, 3 deka zsír, 3 deka liszt, evõkanálnyi reszelt vöröshagyma, egy deci tejföl.
Egy kilogramm burgonyát meghámozva apró kockákra vágunk, annyi sós vízben, hogy a burgonyát épp csakhogy ellepje, puhára fõzzük. Egy középnagyságú ecetes uborkát belereszelve (káposztareszelõn), vékony piros rántást és egy deci jó tejföld adunk bele és még kb. 5 percig forraljuk.

Sült alma

Hozzávalók: 15 dkg alma
A hibátlan almákat megmossuk, sütőlapra tesszük, és mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Süthetjük gerezdekre vágva is. Ekkor serpenyőbe rakjuk , 1-2 kanál vizat öntünk rá, így pároljuk.


Mustáros pecsenye

Hozzávalók: 10 dkg sovány főtt marhahús, fél fej hagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál tejföl, só
A levesben főtt húst vékony szeletekre vágjuk, bekenjük mustárral, gyengén sózzuk, és hagymakarikák közé ágyazva hidegre tesszük.Felhasználáskor a húst teflon edényben kevés olajon átsütjük, hozzátesszük a hagymát, és fedő alatt pároljuk, míg a hagyma is megpuhul. Ekkor hozzátesszük a tejfölt, és még néhány percig együtt pároljuk.

Gyümölcsös habfelfújt

Hozzávalók: 2 db tojás fehérje, 10 dkg gyümölcs, édesítő, kevés vaj

A tojásfehérjékből vert kemény habot édesítjük, belekeverejük felaprított gyümölcsöt, vajjal gyengén kikent tűzálló tálba öntjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél megsütjük.

 

Fiatal csirke hollandi módra

Hozzávalók: 20 deka borjúhús, egy fej reszelt vöröshagyma, zöldpetrezselyem, só, egy kis törött bors, egy egész tojás, két deci tejszín, 20-25 deka marhacsont, 20 deka leveszöldség, egy deci fehérbor, egy csöpp citromlé, 2 tojás sárgája és étolaj

20 deka borjúhúst megdarálunk s egy kis olajon egy fej reszelt vöröshagymával és zöldpetrezselyemmel megpirítjuk, s ha megpirult, sózzuk, egy kis törött borssal ízesítjük, majd egy egész tojással és egy deci tejszínnel elkeverjük és a megtisztított és ruhával kitörölt csirke hasüregét megtöltjük vele, majd cérnával bevarrjuk.
A csirkét kevés vízben fedõ alatt 20-25 deka marhacsonttal és 20 deka leveszöldséggel 40 percig lassan pároljuk s aztán, hogy színt kapjon, a levét beforraljuk s 20 perc alatt pirosra sütjük. Sütés után 20 percig pihentetjük, mert különben a töltelék szétesik és így nem tudjuk szépen felszeletelni. Levét leszûrjük és egy deci fehérborral és egy kis citromlével beforraljuk, tejszínnel és tojás sárgájával elkeverjük s tálaláskor mártáscsészékben adjuk fel.


Csípõs-savanyú leves

Hozzávalók:
4 db tojás
4-5 db savanyú uborka
20 dkg sonka
2 db erõleves kocka
Erõs Pista, erõs paprika
só, bors


Elkészítés: A kockákból erõlevest készítünk, az uborkát, sonkát
metéltre vágjuk. A tojásokból rántottát készítünk, majd ha kihûlt ezt is
felszeleteljük. A sonkát kicsit megpirítjuk majd az uborkával belerakjuk
a levesbe.Kicsit fõzzük, majd beletesszük a rántottát is. Sózzuk,
borsozzuk majd Erõs Pistával, paprikával csípõssé tesszük.



Egy kis testmozgás:

Az első héten a testmozgás nem más, mint 25-30 perc séta a friss levegőn. A következő héten ebbe is beleviszünk egy kis "csodaszert".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

felˆ

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

felˆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Képalkotás vasalóval néhány perc alatt!


Gyógyturisztikai lehetoségek szerte az országban