

Tofus- zöldség
25dkg tofu, ¼ liter forró víz, 25 dkg bulgur,
½ l zöldségalaplé, 1 vöröshagyma, 1 db pirospaprika,
2 ek. földimogyoró olaj , 10 dkg borsó, 2 szál sárgarépa, 1 kávéskanál kurkuma, ¼ kávéskanál orölt koriander,
¼ kávéskanál örölt fahéj, 3 citrom leve, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 g nagyobbra vágott dió
A tofut felkockázzuk, a kókuszkrémet addig keverjük a vízzel, amíg fel nem oldódik, majd félretesszük a mártáshoz. A bulgurt a zöldségalaplével felforraljuk, és lefedve 20 percig fozzük. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, magjait eltávolítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat egy kis vízzel felmelegítjük. A vöröshagymát, a paprikát, a tofut és a zöldségeket összefozzük. A sót, a kurkumát, a koriandert, a fahéjat, a citromlevet és kókuszkrémet hozzáadjuk és felforraljuk. A zöldségeket lefedve gyenge tuzön 5 perc alatt ropogósra fozzük, A petrezselymet megmossuk, szárazra törölgetjük, finomra vágjuk és belekeverjük a többi zöldségbe. Tálalás elott a diót összekeverjük a bulgurral