
Gomba leves
½ kg csiperke gomba(champion) 2 szál sárgarépa 1 szál petrezselyem 1 nagy fej hagyma 1 zellerlevél 2 gerezd fokhagyma citromlé 1 ek. vegamix szójatej és liszt a habaráshoz só
A csiperkegombát megmossuk többször bo vízben, megpucoljuk és fölszeleteljük vékony szeletekre. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát is megpucoljuk és apróra összevágjuk. A fokhagymát csak megpucoljuk. A sárgarépát, petrezselymet, hagymát, fokhagymát és a gombát olajos vízben megpároljuk. Utána felöntjük forró vízzel és ebbe beletesszük a zellerlevelet, a sót és a vegamixet. Amikor megfott, megsavanyítjuk a citromlével, elkészítjük a habarást, behabarjuk és felfozzük