Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Török torta egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

Török torta

Hozzávalók: ¼ kg méz, 1 deci víz, 8 tojás fehérje habbá verve, egy kis reszelt citrom héja vagy narancshéj, 18 deka vagdalt mandula vagy dió, ½ kg cukor és 4 ostyalap.

¼ kg mézet, ½ kg cukrot 1 deci vízzel addig fõzünk, míg a hideg vízbe cseppentett csepp rögtön megkeményedik. Három tojás fehérjébõl habot verünk s verés közben vékony szálban beleeresztjük a megfõtt cukros mézanyagot. Forró gõz felett 1 óra hosszat fõzzük, lassú kavargatás között. Akkor egy csöppet próbaképpen hidegvízbe teszünk; akkor jó, ha olyan kemény lesz benne, mint a gumi. Ezután a keverékbe beleteszünk egy kis reszelt citrom- vagy narancshéját, 10 deka vagdalt mandulát vagy diót és ezt cukorral meghintett nagy ostyalapokra kenjük. Az ostyalapokat egymásra helyezzük, deszkát teszünk a tetejére és arra még körülbelül 5 kilónyi súlyt. Egy napig így hagyjuk állni, aztán meleg vízbe mártott késsel vágjuk fel.

 

 


 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer