Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Orosz krémtorta egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Orosz krémtorta

Orosz krémtorta

Hozzávalók: 6 tojás, 15 deka porcukor, 15 deka szitált grízes liszt, egy kis reszelt citrom héja és 2 deka vaj.

2 egész tojást, 4 tojásnak a sárgáját, 10 deka cukorral habosra keverjük és 14 tojás fehérjének kemény habjához habarjuk az 5 deka porcukrot. Most összevegyítjük a habot a kikevert tojással és 15 deka szitált grízes liszttel és a reszelt citrom héjával is összekeverjük s vajjal kikent és papirossal bélelt egyszeru sütõlemezre lassan kisütjük. Ha kisült, nyújtódeszkára borítjuk, a papirost lehúzzuk róla és teljesen kihútjük. Ezután ujjnyi vastag szeletekre vágjuk s a felét rummal meglocsoljuk. Elkészítjük a krémjét: a 2 egész tojást a tojás sárgájával, a tejjel vaníliával és a cukorral összekeverjük és lassan felmelegítjük. Majd a hideg vízben áztatott zselatint is hozzátesszük s habverõvel állandóan keverve felfõzzük. Mikor a tûzrõl levesszük, további állandó keveréssel lehutjük, hozzáöntjük a maraschinó likört s jól összekeverjük. Ügyeljünk a krémre, mert nagyon hamar megfagy, tehát mikor még nem egészen hideg összevegyítjük a keményre felvert tejszínhabbal és egy vízzel kiöblített vékonyabb lábasba, vagy tortaformába ujjnyi mennyiséget öntünk belole és simára eligazítjuk. Erre egy sor rumban áztatott piskótaszeletet rakunk. A szelteket megintjük apró kockákra vágott befottel vagy cukrozott gyümölccsel s erre ismét krémet öntünk, aztán megint piskótaszeletekre s így folytatjuk, amíg az anyagból tart. Hideg helyen vagy jégszekrényben fagyasztjuk egy órán keresztül. Majd langyos vízbe mártjuk a lábast (ha tortaformában készítettük el, akkor forróvizes ruhával körültöröljük) és tálra borítjuk, tejszínhabbal gazdagon díszítjük s apró kockákra vágott cukrozott gyümölccsel vagy befõtt magnélküli cseresznyével díszítve tálaljuk.

 


 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer