Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Stefánia legyezõ-torta egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Stefánia legyezõ-torta

Stefánia legyezõ-torta

Hozzávalók: alapja és teteje barna torta anyaga: 12 deka porcukor, 8 deka csokoládépor, 4 deka liszt, 3 deka rummal meglocsolt piskótamorzsa és 3 deka vaj. A torta belsõ részéhez : 4 tojás, 10 deka porcukor, egy kis reszelt citrom héja vagy vanília és 10½ deka liszt. A krémhez: 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 16 deka porcukor, 2 evõkanál feketekávé, 18 deka csokoládé, egy kis vanília és 24 deka vaj.

Alapja és teteje (barna torta elkészítése): 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 12 deka porcukorral jól elkeverjük, 8 deka csokoládéport, 4 tojássárgáját, 4 deka lisztet keverünk bele és 8 deka rummal meglocsolt piskótamorzsát. A tortaformának vajazott lapjára fehér papirost teszünk, azt is megvajazzuk, ráöntjük a tésztát és középmeleg sütõben sütjük. Ha kihûlt kettévágjuk.
Belsõrésze: 4 tojás fehérjének a habját elverjük 10 deka porcukorral, belekeverünk 4 tojás sárgáját, egy kis reszelt citrom héját vagy vanillint és 10 ½ deka lisztet. Vajazott sütõlapra papirost teszünk és bekenjük hüvelykujjnyi vastagon a tésztát és közepesen meleg sütõben sütjük.
Krémje: 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 16 deka porcukorral elkeverve, 2 evõkanál feketekávé, 18 deka csokoládéval összevegyítve és egy kis vanillint hidegen összedörzsölünk, aztán tûzre tesszük és sûrû krémmé fozzük. Ha levettük a tûzrõl, beleteszünk 24 deka vajat s jó habosra keverjük. Aztán megfagyasztjuk s ismét jól megkeverjük.
Összeállítása: A barna alapot kettévágjuk, megkenjük alsó lapját krémmel. A belso rész piskótalapját szintén megkenjük krémmel és hosszában 8 darab 2 ujjnyi széles csíkra vágjuk. Az egyik csíkot felgombolyítjuk, mint a roulade-ot s a többit is rá, csiga alakban folytatólagosan s ha kész, ráfektetjük az alapra, visszatesszük a tortaformába, megkenjük krémmel s ráhelyezzük a barna torta tetejét és kissé összenyomjuk. Ha elkészült, kivesszük a formából, oldalát és tetejét bekenjük krémmel. Tetejét nyomózsák segítségével díszítjük és apró rózsákat nyomunk rá a krémbõl.

 


 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer