
Fedák-torta
Hozzávalók: 5 tojás sárgája, 15 deka gesztenye, 10 deka porcukor, egy kis vanília, 3 deka vaj, 5 tojás fehérje, 8 deka reszelt csokoládé, 5 deka piskótamorzsa, 2 deka liszt, ½ liter tejszínhab és 20 deka fõtt gesztenye.
5 tojás sárgájával összekeverünk 15 deka szitán áttört fõtt gesztenyét, 10 deka porcukrot, egy kis vaníliát és 3 deka vajat. Ehhez a keverékhez még 5 tojás fehérjébõl vert kemény habot, 8 deka reszelt csokoládét, 5 deka piskótamorzsát, 2 deka lisztet keverünk. Kivajazott tortaformát papírral bélelünk, középmeleg sütõben, lassan kisütjük benne a tortát. Ha kihûlt kettévágjuk, vaníliás cukorral elkevert kemény tejszínhabbal töltjük. A tetejét is azzal vonjuk be s nyomózsák segítségével díszítjük és meghintjük gesztenyepürével. Tálalásig hideg helyen tartjuk.