Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Király torta egészségesen!

 

Király torta

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

Király torta

Hozzávalók: hét darab tojás, 21 deka porcukor, 18 deka liszt, 2 deka liszt a forma kikenéséhez, kevés liszt a hintéshez. Krémjéhez: 4 deci tej, ½ rúd vanília, négy tojás sárgája, 20 deka cukor, 2 deka liszt, 20 deka vaj, 16 deka mandula, 3 deka pisztácia, 12-16 darab cukrozott meggy.

Hét tojás sárgáját hét kanál cukorral fél óráig habosra kavarunk. Hét kanál lisztet, fél citrom lereszelt héját és hét tojás keményre vert habját összevegyítjük és kikent, meglisztezett négyszög, vagy téglalap-alakú formában közepes tûznél megsütjük. – Töltelék: négy tejmérõkanál tejet egy darab vaníliával felforralunk: négy tojás sárgáját húsz deka cukorral és egy kávéskanálnyi liszttel jól eldörzsöltünk egy tányérban, majd folytonos kavarás közben a tej közé keverjük és addig kavarjuk, amíg a krém sûrû lesz. Húsz deka friss vajat habosra keverünk. Egy lábas forró vízben két kávéscsésze mandulát főzünk, ha megfõtt, héjától letisztítjuk és megõröljük, majd a vaj közé keverjük és ugyanezt tesszük a krémmel is. A tortát cérnával három részre vágjuk és öt deci tejszínt sûrû habnak verünk. A torta felsõ lapját megfordítjuk, megkenjük krémmel, habbal, azután ráhelyezzük a középsõ lapot, ezt ugyanígy megkenjük, a tetejét pedig bevonjuk a habbal és zöld pisztáciát hintve rá, piros meggyszemekkel díszítjük.


 

 

 




 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 




 

 






 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer