
Almatorta túróval
Hozzávalók: 28 deka liszt, 20 deka vaj, 14 deka porcukor, egy egész tojás, citrom reszelt héja. – Töltelékhez: 14 deka vaj, 28 deka szitán áttört tehéntúró, 3 egész tojás, 3 tojás sárgája, 12 deka vaníliás cukor, kevés reszelt citrom héja, 25 deka alma, 2 evõkanál rum vagy marascinó, a túróhoz keverünk 8 deka búzadarát megszitálva.
25 deka lisztet, 20 deka vajat, 14 deka porcukrot, egy egész tojást, citromízt összegyúrunk. Fele tésztából a tortaforma fenekét béleljük ki, félig kisütjük és ha kihûlt, az oldalát is kirakjuk tésztával s a következõ töltelékkel töltjük: 14 deka vajat, 28 deka passzírozott túrót, 3 egész tojást és három tojás sárgáját, vaníliáscukrot ízlés szerint jól kikavarunk és beletesszük a torta közepébe. Közben párolt almaszeleteket marascinóval, vagy finom rummal meglocsolunk s a túrótöltelék közé dugdossuk (nem sokat) olyanformán, mintha mazsolát szórnánk el benne. A megmaradt tésztából rácsot teszünk a tetejére s lassú tuzön megsütjük.