
Diótorta vagy szelet
Hozzávalók: 8 tojás, 15 deka porcukor, 8 deka rummal locsolt piskótamorzsa, 2 deka liszt, 10 deka darált dió és ez mokkakanálnyi reszelt citromhéj.
8 tojás kemény habjához verjünk 15 deka porcukrot és keverjünk még hozzá 8 tojás sárgáját, 8 deka rummal locsolt piskótamorzsát, 2 deka lisztet, 10 deka darált diót és egy mokkakanálnyi reszelt citromhéjat. A tortaformát vajazzuk ki gyengén és lisztezzük be a tésztát, középmeleg sütõben sütjük. Miután a tortában csak 2 deka liszt van, lassan süssük, nehogy megégjen és takarjuk le fehér papírral.
A krémhez: 1 tojás sárgája, 20 deka teavaj, 1 evõkanálnyi rummal és 16 deka porcukorral, majd keverjünk még hozzá 12 deka darált diót. A tortát ezzel megtöltjük és bevonjuk, aztán hideg helyre tesszük s ott hagyjuk legalább 1-2 órán át. Igen ajánlatos a tortát egy nappal elõbb megsütni és csak másnap megtölteni.