Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Húsos tortácskák egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

 

Húsos tortácskák

Hozzávalók: 35-40 deka marhahús, 3 deka vöröshagyma, 2 deka vaj, 2 deka liszt, 2 deci tej, kevés töröttbors. Tésztájához: 15 deka liszt, 9 deka vaj, egy tojás sárgája, evõkanál tejföl, kevés só. Krémjéhez: 3 tojás, kevés só, 10 deka parmezánsajt reszelve.

35-40 deka marhahúst kis hagymával puhára párolunk, ha kihûlt, átdaráljuk, hozzáadunk 2 deka vaj és 2 deka lisztbõl kevés tejjel készült bechamelt, a hús szaftját és a kis borsot. 15 deka liszt, 9 deka vaj és egy tojás sárgájából kis tejföllel, sóval, porhanyós tésztát készítünk, ezzel kis muffinformákat vékonyan kibélelünk s szárazbabbal megtöltve, világosra sütjük. A babot kiszórjuk (ismételten lehet használni), helyébe a húskeveréket tesszük egyformán elosztva és tetejébe az alábbi krémet téve, gyorsan megsütjük. Krém: 3 tojás kemény habjába belekeverjük a három sárgáját, kis sót és 3-4 evõkanál reszelt parmezánt. Ez a massza 14-15 kis formába elegendõ.Óvatosan a kezünkre borítjuk és úgy tesszük tálra, hogy a krémje össze nem essék. Pecsenyemaradékot is használhatunk hozzá. Sonkával is jó.

 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer