
Húsos tortácskák
Hozzávalók: 35-40 deka marhahús, 3 deka vöröshagyma, 2 deka vaj, 2 deka liszt, 2 deci tej, kevés töröttbors. Tésztájához: 15 deka liszt, 9 deka vaj, egy tojás sárgája, evõkanál tejföl, kevés só. Krémjéhez: 3 tojás, kevés só, 10 deka parmezánsajt reszelve.
35-40 deka marhahúst kis hagymával puhára párolunk, ha kihûlt, átdaráljuk, hozzáadunk 2 deka vaj és 2 deka lisztbõl kevés tejjel készült bechamelt, a hús szaftját és a kis borsot. 15 deka liszt, 9 deka vaj és egy tojás sárgájából kis tejföllel, sóval, porhanyós tésztát készítünk, ezzel kis muffinformákat vékonyan kibélelünk s szárazbabbal megtöltve, világosra sütjük. A babot kiszórjuk (ismételten lehet használni), helyébe a húskeveréket tesszük egyformán elosztva és tetejébe az alábbi krémet téve, gyorsan megsütjük. Krém: 3 tojás kemény habjába belekeverjük a három sárgáját, kis sót és 3-4 evõkanál reszelt parmezánt. Ez a massza 14-15 kis formába elegendõ.Óvatosan a kezünkre borítjuk és úgy tesszük tálra, hogy a krémje össze nem essék. Pecsenyemaradékot is használhatunk hozzá. Sonkával is jó.