
Sonkatészta (teához vagy borhoz)
Hozzávalók: 20 deka vaj, 18 deka liszt, 6 tojás sárgája, 6 evõkanál tej, 6 tojás felvert habja, kevés só.
Sonkatöltelék: 20 deka darált sonka, 10 deka vaj, 3 kanál tejföl.
Gombatöltelékhez: 10 deka champignon-gomba, 2 deka vaj, kevés só, töröttbors, pár kanál húsleves a pároláshoz, egy tojás sárgája.
20 deka vajat dörzsöljünk el jól. Felváltva beleteszünk 6 kanál lisztet, 6 tojás sárgáját, 6 kanál tejet és a tojás felvert habját, pici sót. Hat lapban megsütjük s a következo töltelékkel töltjük meg. – Sonkatöltelék: 20 deka darált sonkát, 10 deka forró vajban 3 kanál tejföllel dinsztelünk. – Gombatöltelék: 10 deka szép nagy champignont megtisztítunk, finomra vagdaljuk, vaj, kis húsleves, és egy tojás sárgájával dinszteljük. Kétszer jön a sonkatöltelék, háromszor a gombatöltelék. A lapokat felváltva megtöltjük és tálalás elõtt tíz perccel a sütõbe tesszük. Forrón tálaljuk.