

Kolbásszal töltött disznókaraj
Hozzávalók: személyenként húsz deka húst számítunk és a hús hosszának megfelelõ füstölt kolbászt. Rövid disznókarajt veszünk és a hentesnél teljesen kicsontoztatjuk.
A húst egy kissé széjjelverjük és a kolbászt a közepébe helyezzük. Összegöngyölítjük és finom spárgával kötözzük, mint a kötözött sonkát. Tepsibe tesszük, sózzuk, pár szem köménymaggal és piros paprikával meghintjük, forró zsírral leöntjük, másfél-két órát sûrû öntözés közben sütjük. Hidegen a spárgát levesszük, vékony szeletekre vágjuk. Nagyon jó és szépen néz ki, kiadós és finom étel. Különösen vendégvárásra,és hidegtálakhoz alkalmas étel. Melegen is igen jó, párolt-, vagy székelykáposztát adunk mellé.