

Valódi székely almás-hús
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 4 db alma, evõkanálnyi tárkonylevél, kávéskanálnyi liszt, kevés só, 5 deka zsír.
Lábosban, olajban szép pirosra sütünk 1 kg sertéshúst, vagy bárányhúst, föleresztjük egy kis vízzel és födõvel befödjük, hogy lassan puhára párolódjon. Megsózzuk. Néhány szép almát megtisztítunk és szeletekre vágva, a hús közé rakjuk. Lehet birsalma is. Egy csomó tárkonyt apróra vágunk és beletesszük, hogy ezzel együtt fõjön. Vigyázni kell, hogy mindig maradjon egy kis lé rajta. Egy kis vízzel lehet pótolni a hiányt néha-néha. Ha megfõtt a hús, a levébe egy csipet lisztet szórunk, hogy jó mártás képzõdjék és ezzel átpároljuk. Tálalni szépen lehet, a húst almával köríteni, a szaftot ráöntjük. Sült burgonyát is lehet a tál szélére rakni.