

Sertéskotlett (borda, karajszelet) frankfurti módra
Hozzávalók: személyenként 12-15 deka hús, 10 deka reszelt zöldség, egy fél fej vöröshagyma, egy csapott evõkanál liszt, 1 deci tejföl, 2 deci víz, egy pár virsli, só és liszt.
Személyenként 12-15 deka húst veszünk. A hosszú karajszeleteket megveregetjük, enyhén megsózzuk, lisztbe mártjuk és egy kis forró olajban megsütjük. Amíg az elsõ oldalát sütjük, fedjük le. Mindkét oldalát szépen megpirítjuk. Ha kisültek a bordák, tegyük egy másik lábasba. Zsírjában pirítsunk meg 10 deka reszelt zöldséget, egy fél fej finomra vágott vöröshagymát, ezt szórjuk meg egy csapott evõkanál liszttel, és ha ezzel is átpirult eresszük fel egy deci tejföllel, két deci vízzel és forraljuk be a levét kb. két decire. Szûrjük rá a bordákra, tegyünk még hozzá egy pár bécsi vagy frankfurti virslit kockákra vágva, s ha felforrt tálalhatjuk. Köretnek sós burgonya vagy rizs felel meg.