

Csikós-tokány
Hozzávalók: 60-80 deka sertéslapocka, 15-20 deka vöröshagyma, 1 evõkanálnyi piros paprika, 1 deci paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, étolaj, 2 deci tejföl, 1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem.
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagra vágott húsmetéltet s kissé lepörköljük. Aztán megsózzuk, paradicsommal és 2 deci vízzel feleresztjük és fedõ alatt pároljuk. Hozzátesszük még a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a 2 deci tejfölt és 1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet. Ezzel aztán puhára pároljuk.
Galuskával vagy burgonyával tálaljuk