

Tejfölös malacaprólék
Hozzávalók: 60-80 deka malachús (foleg lapockája, lába és aprólékja), 20 deka vegyes zöldség, étolaj, zöldpetrezselyem, törött bors, 2 deci tejföl és 1 citrom, vagy néhány kanál borecet.
A felaprózott malachúst egy tésztaszûrõ kanálba tesszük és forró, lobogó vízzel leforrázzuk. Aztán lecsurgatjuk róla a vizet, az olajat felhevítünk s ezen a malac húsát lepirítjuk, aztán feleresztjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Megsózzuk és fedõ alatt a zöldséggel puhára pároljuk. Ha a hús puha, a zöldséget eltávolítjuk. Akkor étolajon vagy vajon megpirítunk 8 deka lisztet, melybe egy evõkanálnyi zöldpetrezselymet kevertünk el, aztán egy kis hideg vízzel feleresztjük a rántást és a malacra öntjük. Jól elkeverjük és felforraljuk. A leve nem lehet több, mint amennyi a húst elfedi. Citrommal vagy borecettel és tejföllel elkeverve tálaljuk.