

Szerb rizses hús
Hozzávalók: 1 kg sertéshús, 35 deka rizs, 6 deka zsír, 20 deka vöröshagyma, egy evőkanálnyi piros paprika, két db középnagyságú paradicsom, só, egy-két deci víz és 6-8 zöldpaprika.
A 35 deka rizst bo vízben felfőzzük, aztán leöblítjük és leszurjük. 1 kg sertéshúst apró kockára vágunk s 6 deka zsíron, melyben már 20 deka vöröshagymát pirítottunk meg s belekevertünk egy jó evőkanálnyi piros paprikát, beletesszük a húst s azzal is jól elkeverjük, jól lepirítjuk majd a két paradicsomot szeletekre vágjuk s szintén beletesszük, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Párolás közben egy-két deci vizet adunk hozzá s óvatosan pároljuk, nehogy leégjen. A leöblített rizst most hozzákeverjük 6-8 finomra metélt zöldpaprikával, kissé megsózzuk és annyi vízzel eresztjük fel, hogy az egészet elfedje. Miután jól összekevertük, meleg sütőben pároljuk. Finom metéltre vágott zöldpaprikával hintjük meg és paradicsomsalátával tálaljuk.
Ennek a húsételnek levesesnek kell lennie, szárazon feladni nem szabad.