

Rizses sertéshús
Hozzávalók: 50 deka hús (sertéscomb vagy lapocka, esetleg oldalas), 5 deka zsír, 15 deka reszelt vöröshagyma, 3 evőkanál paradicsom, 3-4 zöldpaprika, 1 ½ deka só és 25 deka rizs.
50 deka húst apró kockára vágunk. 5 deka zsíron 15 deka reszelt vöröshagymát megpirítunk, azután a húskockákat is megpirítjuk benne. Teszünk hozzá 3 evőkanál paradicsomot, néhány finomra vágott zöldpaprikát, megsózzuk s egy kis vízzel a húst puhára pároljuk. A 25 deka rizst, melyet előzőleg megfőztünk, ráöntjük, összekeverjük, a sütőben lefedve 25 percig pároljuk. A párolás alatt nem keverjük, mert a rizst összetörnénk.
Formába tesszük s ismét felhevítjük kissé a sütőben. Aztán tálra borítjuk s finomra vágott zöldpaprikával meghintve adjuk asztalra.