Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

VASI PECSENYE egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

VASI PECSENYE

Sertésoldalas bajorosan

Hozzávalók: 60-70 dekás sertésoldalas, 25 deka darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 zsemlye, 3 deci tej, 5 deka vaj, 10 deka füstölt sonka, só, törött bors, 2 tojás és 8-10 deka zsír.

A kicsontozott sertésoldalast úgy nyitjuk fel, mint a tölteni való borjúszegyet vagy mellét és megtöltjük a következo töltelékkel: 5 deka vajon megpirítunk 1 fej reszelt vöröshagymát, hozzátesszük a ledarált sertéshúst, egy kis sóval és törött borssal lepirítjuk. Azután 1 deci vízzel feleresztjük és puhára pároljuk. Ha a tűzről levettük, kissé lehűtjük. Akkor hozzákeverjük a tejben áztatott és kinyomott 2 zsemlyét, 2 egész tojást, a vajat, zöldpetrezselymet, sót és törött borsot. Jól összekeverjük és megtöltjük vele az oldalast. Végét hurkapálcikával vagy cérnával bevarrjuk.

Aztán megsózzuk s a sütőlapra tesszük, forró zsírral leöntjük majd a forró sütőben lassan rozsdavörösre pirítjuk. A sütés alatt a levével öntözgetjük s a pecsenyét egyszer megfordítjuk, hogy jól átsüljön.

Ha a sütőből kivettük, felszeletelés előtt néhány percig állni hagyjuk. Zsírjába, levébe 2 evőkanálnyi paradicsomot pirítunk le, melyet meghintünk 1 kávéskanálnyi liszttel, aztán 2 deci vízzel eresztjük fel s jól beforraljuk. Átszűrjük s a felszeletelt hús alá öntve tálaljuk.

Hozzá gombás rizst és burgonyasalátát adunk.

 

 

 

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer