

Alföldi tüskéshús
Hozzávalók: 4 db 15 dekás sertés szűzpecsenye, 4 szelet 3 dekás füstölt szalonna, 10 deka vöröshagyma, 3 deka piros szegedi paprika, 3 deka só, 15 deka fehér liszt, 1 nyers tojás, 6 deka sertészsír.
A 4 szelet füstölt szalonnát bevagdaljuk és a 6 deka zsírban világos pirosra megsütjük, a zsírból kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban 10 deka finomra vágott vöröshagymát világos pirosra hevítünk és 3 deka piros szegedi paprikával összekeverjük, 1 deci víz hozzáadásával felforraljuk, az elkészített sertés szűzsülteket belehelyezzük, megsózva letakarva mindaddig pároljuk, amíg megpuhul. A 15 deka lisztből 1 tojással készült galuskatésztát most hozzászaggatjuk, letakarva pároljuk. Tálalásnál a füstölt szalonnából készült kakastarajokat a tetejére helyezzük és úgy felszolgáljuk.