

Temesvári sertésborda
Hozzávalók: 8 db 10 dekás sertésborda, melyet húsverő kalapáccsal jól megveregetünk, 8 deka vöröshagyma, 6 deka sertészsír, 2 deka szegedi piros paprika, 1 gerezd fokhagyma, kis finomra vágott zöldpetrezselyem, 20 deka karikára vágott kifli-burgonya, 3 deci tejföl.
Négy deka zsírban a megsózott sertésbordákat lesütjük, a visszamaradt zsírban 2 deka zsír hozzáadásával a 8 deka finomra vágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát halovány pirosra hevítjük, 2 deka piros paprika hozzáadásával fél deci vízzel felengedjük, kis lábasba helyezzük és a megtisztított, karikára vágott kifli-burgonyát is a lábasba helyezzük. A megsült sertésbordákat szintén ráhelyezzük, letakarva pároljuk s amikor már a hús is puhulni kezd, a 3 deci tejföllel felengedjük s mindaddig lassan pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul.