Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

VASI PECSENYE egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

VASI PECSENYE

Párolt sonka Madeirában

Hozzávalók: 40 deka sonka, zöldség, 2 deci bor, 1 deci Madeira, káposzta, burgonya és fűszerek.

Gyenge füstölt sonkát aránylag kevés sós vízben karikára vágott sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, 1 fej zellerrel, néhány szem fekete borssal és babérlevéllel puhára fűzünk. Ha megfűtt, felsű vastag bűrét lehúzzuk és a sonkát forró sütűben kissé átsütjük.

A levet, melyben a sonka főtt, a zöldségrol leöntjük s a sonkáról lehúzott, összevagdalt bőrkét a zöldséghez téve, azt a léről lefölözött zsiradékkal megpirítjuk, 2 deci jó vörösborral és 1 deci Madeirával felengedjük és néhány csepp citrommal ízesítjük. Ha túlságosan híg lenne, egy kis húskivonatot (glace) teszünk hozzá. Ezután a levet leszűrjük (a zöldséget nem szabad áttörni vele) és az ügyesen felszerelt (és helyére visszarakott) sonkával feladjuk.

Körítésül borban párolt bajor káposzta és rántott burgonya-galacsin adható hozzá, de ha túrósgombócot tálalunk vele, így sem követünk el hibát. Nagyon finom!

 

 

 

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer