

Paprikás sertésbordaszeletek
Hozzávalók: 14-16 dekás sertésbordaszelet, 8 deka zsír, 1 evőkanálnyi piros paprika, 10 deka vöröshagyma, 1 ½ deci tejföl, egy kis liszt, melybe a karajszeleteket mártjuk és egy kis só.
A megveregetett sertésbordaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és utána forró zsírban mindkét oldalát kisütjük. Ha a zsírból kiszedtük a bordaszeleteket, megpirítjuk benne a vöröshagymát, elkeverjük 1 evőkanálnyi piros paprikával, feleresztjük egy kis vízzel és újra beletesszük a kisütött bordaszeleteket. Kissé megsózzuk és 1-2 evőkanálnyi paradicsommal puhára pároljuk.
Ha a hús puhulni kezd, levéhez öntjük a tejfelt, ezzel is elkeverjük és felforraljuk, azután tálaljuk.
Hozzá vajas galuskát, vagy sós vízben főtt burgonyát adunk.