

Serpenyős sertésborda
(vagy combszeletek)
Hozzávalók: személyenként 12-16 dekás borda vagy combszeletek, 8 deka zsír, 1 evőkanálnyi édes paprika, 12 deka vöröshagyma, 3 evokanálnyi paradicsom, 80 deka burgonya és só.
A letisztított és megveregetett bordákat vagy szeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és mindkét oldalán átsütjük forró zsírban. Aztán tányérba szedjük a húst s zsírban lepirítjuk a vöröshagymát, melyet elkeverünk az édes paprikával, paradicsommal és 3 deci vízzel. Akkor visszarakjuk a lébe a bordaszeleteket, kissé megsózzuk és fedo alatt pároljuk. Ha puhulni kezd, a megtisztított és hosszúkásra vágott burgonyát rátesszük és annyi vízzel eresztjük fel, hogy a burgonyát is ellepje. Forrás közben egy kis sóval még egyszer megízesítjük és puhára főzzük.
Metéltre vágott zöldpaprikával meghintve tálaljuk.