

Székely sertésborda
Hozzávalók: 14-16 dekás sertésbordaszeletek, 12 deka vöröshagyma, 1 evőkanálnyi paprika, só, 8 deka zsír, 3 evőkanál paradicsom, 60 deka savanyú káposzta és 2 deci tejföl.
A megveregetett bordaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban mindkét oldalán kisütjük. Ha a zsírból kiszedtük, zsírjában megpirítjuk a vöröshagymát, melyet elkeverünk paprikával, paradicsommal. A hússzeleteket visszatesszük bele, kissé megsózzuk, 2 deci vízzel leöntjük és pároljuk. Párolás közben 60 deka vízben kimosott és kinyomkodott savanyú káposztát teszünk rá s annyi vízzel eresztjük fel, hogy a káposztát elfedje. Ha megpuhult, 2 deci tejföllel felöntjük, felforraljuk vele, aztán tálaljuk.