

Szűz-sült
Hozzávalók: személyenként 16-18 dekás szűz pecsenyehús, 6-8 deka zsír, 1 citrom, só, pici majoránna, 15-20 deka vegyes leveszöldség, 2 deci tejföl, 2 tojás sárgája és 2 evőkanálnyi paradicsom.
Egy pecsenyesütőlapra elterítjük az apróra vágott zöldséget, vékony karikákra vágott vöröshagymát és citromot. Erre tesszük a megsózott húsokat és leöntjük forró zsírral. Jó meleg sütőben világos pirosra sütjük. A pecsenye levébe öntsünk 2 evőkanálnyi paradicsomot s ezzel a lével a húsokat állandóan öntözgetjük, míg puhára sütjük. Ha a hús puha, levesszük a zöldségágyról, levét 1- 2 deci vízzel feleresztjük, beforraljuk, majd szitán áttörjük. Aztán összekeverünk 2 deci tejfölt 2 tojás sárgájával, ezt a mártáshoz öntjük s együtt jól felhevítjük s a felszeletelt szűz-sülteket tálaláskor leöntjük vele. A mártást ízesíthetjük egy kis citromlével, sóval és esetleg pici mustárral.