Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Pulykamelle jóasszony-módra egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Pulykamelle jóasszony-módra

Pulykamelle jóasszony-módra

Hozzávalók: 1 darab nagy pulykamell, 10 deka sonkaszalonna, 15 deka gomba, petrezselyem, 1 deci tejszín, egy tojás sárgája, törött bors, só, 5 dkg vaj, étolaj, 2 dkg liszt, és 2 deci csontlé

A pulykamellet szalonnával megtûzdeljük, s egy serpenyõbe tesszük. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a sütõben szép világos pirosra sütjük.
Közben a pecsenye mellé tesszük a megmosott , vékony szeletekre vágott gombát, és azt vele együtt piritjuk. Levét egy kis törött borssal ízesítjük.Ha a hús puha, kiemeljük, és elõkészítjük a mártást.A pecsenye zsírját leöntjük, csak a tepsi alján hagyunk egy keveset, ebbe lisztet pirítunk, 5 dkg vajjal, de a gombát ki ne szárítsuk.Feleresztjük csontlével, ízesítjük sóval, borssal. Ha felforrt, adunk hozzá egy deci tejszínnel elkevert két tojás sárgáját. A húst szépen felszeleteljük , ráöntjük a mártást, salátával, pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer