

Angol bélszín Wellington módra
Hozzávalók: 18 deka vajból és 18 deka lisztbõl készült leveles vajastészta (melynek receptje a tészták között olvasható), 60-80 deka vesepecsenye bélszíndarab, egy kis só, törött bors, 5 deka olaj, 3 deka zsír, 3 deka vaj és 15 deka gomba.
Az ismert módon elkészített leveles vajastésztát ujjnyi vastagságra szétnyújtjuk s az elõzõleg angolosra kisütött és lehûtött bélszín beborítására használjuk fel. A megtisztított bélszínt megsózzuk, törött borssal behintjük és egy serpenyõben felhevített zsírban és olajban rozsdavörösre sütjük minden oldalán. A sütést csak nagyon forró sütõben végezhetjük. A pecsenyevillával megszúrjuk a bélszín oldalát s a hús véres leve mutatja, hogy 25-30 percnyi sütés után a hús belül még angolos. A bélszínt a zsírból kiemeljük és lehûtjük. Ekkor három deka vajon, 15 deka vékony szeletekre vágott gombát, egy kis sót zöldpetrezselyemmel, törött borssal lepirítunk, s ha kihûlt, az elnyújtott leveles vajastésztára egyenletesen eligazítva felkenjük, úgy hogy a bélszín minden részére egyformán kerüljön gomba. Majd a bélszínt ráhelyezzük s a leveles vajastésztába csavarjuk. A tészta tetejét tojással megkenjük és sima sütõlapra tesszük s a forró sütõben világospirosra sütjük. A sütés után 20 percig pihenni hagyjuk, majd jó éles késsel felszeleteljük és tálaljuk. Hozzá pirított gombával és vörösborral felfõzött csípõs ízû barnamártást adunk.