Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

Angol bélszín

Angol bélszín Wellington módra egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Angol bélszín Wellington módra

 

Angol bélszín Wellington módra

Hozzávalók: 18 deka vajból és 18 deka lisztbõl készült leveles vajastészta (melynek receptje a tészták között olvasható), 60-80 deka vesepecsenye bélszíndarab, egy kis só, törött bors, 5 deka olaj, 3 deka zsír, 3 deka vaj és 15 deka gomba.

Az ismert módon elkészített leveles vajastésztát ujjnyi vastagságra szétnyújtjuk s az elõzõleg angolosra kisütött és lehûtött bélszín beborítására használjuk fel. A megtisztított bélszínt megsózzuk, törött borssal behintjük és egy serpenyõben felhevített zsírban és olajban rozsdavörösre sütjük minden oldalán. A sütést csak nagyon forró sütõben végezhetjük. A pecsenyevillával megszúrjuk a bélszín oldalát s a hús véres leve mutatja, hogy 25-30 percnyi sütés után a hús belül még angolos. A bélszínt a zsírból kiemeljük és lehûtjük. Ekkor három deka vajon, 15 deka vékony szeletekre vágott gombát, egy kis sót zöldpetrezselyemmel, törött borssal lepirítunk, s ha kihûlt, az elnyújtott leveles vajastésztára egyenletesen eligazítva felkenjük, úgy hogy a bélszín minden részére egyformán kerüljön gomba. Majd a bélszínt ráhelyezzük s a leveles vajastésztába csavarjuk. A tészta tetejét tojással megkenjük és sima sütõlapra tesszük s a forró sütõben világospirosra sütjük. A sütés után 20 percig pihenni hagyjuk, majd jó éles késsel felszeleteljük és tálaljuk. Hozzá pirított gombával és vörösborral felfõzött csípõs ízû barnamártást adunk.

 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer