

Marhahátszín vagy felsál szegediesen
Hozzávalók: Személyenként 15-18 dekás marhahús-szelet, 1 fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi édespaprika, 2 db paradicsom, 1 zöldpaprika vágott szeletekre és étolaj
Személyenként 15-18 dekás marhahús-szeleteket számítunk. A húst jól megveregetjük és enyhén megsózzuk s forró olajban mindkét oldalán sárgásbarnára sütjük ki, azután félretesszük. A kisült hús zsírjában egy nagy fej finomra vágott vöröshagymát pirítunk, melyet egy evõkanálnyi paprikával elkeverünk és két megtisztított, apró szeltekre vágott paradicsomot teszünk hozzá, aztán kevés vízzel feleresztjük s a szeleteket belérakjuk. Fedõ alatt pároljuk. Ha a hús puhulni kezd, vékony szeletekre vágott zöldpaprikát teszünk még a levébe és puhára pároljuk. A lének el kell fednie az ételt. Ha tálaljuk, apró csipetkével hintjük meg a tálon. A csipetkét külön sós vízben fõzzük ki. Sós vízben fõtt petrezselymes burgonyával adjuk asztalra.