

Erdélyi zsiványpecsenye
Hozzávalók: 80 deka megpihent hízott vesepecsenye, 10 deka tűzdelni való füstölt szalonna, 2 deka szegedi piros paprika, 1 deka törött bors, 20 deka kukoricadara, 6 deka sertészsír.
A 80 deka vesepecsenyét úgy vágjuk hosszába, hogy azután húsverő kalapáccsal kiverhessük. Ennek megtörténte után 10 deka füstölt szalonnával megtuzdeljük, 2 deka szegedi piros paprikával, 2 deka sóval és 1 deka borssal beszórjuk, szorosan összegöngyöljük, mint egy roládot, spárgával összekötjük, hogy sütés alatt egy darabban maradjon. 40 percig meleg sütőben sütjük, mert nem baj, ha belül egy kicsit angolos (véres) marad. Kukoricapolentával, vagy burgonyával, főzelékkel, savanyúságokkal, vagy salátával szolgáljuk fel.