

Bélszínszeletek libamájpürével
Hozzávalók: 14-16 dekás bélszínszeletek, 16-20 deka libamáj, só, törött bors, reszelt szerecsendió, 5 deka szárnyas-zsír, 5 deka olaj, 5 deka sertészsír és 2 evőkanálnyi tejszín. Személyenként a bélszínszelet nagyságának megfelelo zsírban pirított, pogácsaszaggatóval kiszúrt, ujjnyi vastag kenyérszeletek.
A libamájat lesütjük és szitán áttörjük. Összekeverjük egy kis reszelt szerecsendióval és sóval, zsírjával együtt hozzáadjuk a tejszínt és jó erősen kikeverjük. Aztán bemelegítjük és a zsírban sült kenyérszeletekre kenjük, melyre időközben a két oldalán forró olajban és zsírban rozsdabarnára sütött bélszínszeleteket raktuk. A libamájpüréből a szeletek tetejére rózsát nyomhatunk csillagcső és nyomózsák segítségével. Levébe (amiben sült) egy kis vajat teszünk és úgy tálaljuk. Hozzá zsírban sült burgonyát és spenót-pudingot adunk.