

Bélszínszeletek Stefánia-módra
Hozzávalók: jó állott, 8-10 napos bélszínből 12-14 dekás szeleteket vágunk, melyet keveset ellapítunk és megsózunk s a következőkkel pácoljuk egy éjjelen át: 6 deka olajban 6 deka mustárt, 1 evőkanálnyi metélőhagymát, 1 kis fej reszelt vöröshagymát, 15-20 szem finomra vágott kapribogyót és 6 deka szardellát szitán áttörünk s egy kis törött borssal, szerecsendióval összekeverjük. Ebbe a bélszínszeleteket belemártogatjuk és leöntjük s egy éjjelen át pácoljuk benne.
A pecsenyesütőt vastagon kivajazzuk és 3 deka olajat öntünk bele. Aztán belehelyezzük a bélszínszeletkéket, majd 5 deka zsírt felhevítünk s a szeletekre öntjük s a forró sütőben rozsdavörösre és puhára sütjük mind a két oldalán. Aztán kivesszük a léből a szeleteket és elkészítjük a mártást a következoképpen: 2 evőkanálnyi paradicsomot, 1 kávéskanálnyi lisztet megpirítunk a lében és feleresztjük 1 deci tejfellel, 2 deci vörösborral és 1 evőkanálnyi zöldpetrezselymet teszünk bele. Beforraljuk és leszűrve a kész szeletekre öntjük.
Burgonyapürével, vajas morzsával agy leöntött kelbimbóval tálaljuk.