Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

pacal

Sváb Savanyú pacal egészségesen!

 

Sváb Savanyú pacal

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

Bélszín vadasan

Hozzávalók: a marhahús bélszín része (vesepecsenye), szalonna-csíkokkal megtűzdelve, 6 deka jó étolaj, 20 deka vegyes zöldség, egy kis paradicsom, babérlevél, egész bors, kakukkfű, tárkonyos ecet, 6 deka zsír és 3 deka liszt.

A marhahús bélszín részét (vesepecsenyét), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk s kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben kisujjnyi jó étolajat hevítsünk fel 3 deka zsírral, a bélszínt pirosítsuk meg benne. Azután vegyik ki és tegyük félre. 20 deka vegyes leveszöldséget apróra vágva tegyünk a forró olajba és azt szintén pirítsuk meg s egy kis paradicsommal, babérlevéllel, egész borssal, kakukkfűvel, tárkonyos ecettel ízesítsük, a bélszínt tegyük belé s fedo alatt pároljuk puhára.

Ha a hús puha, újra kivesszük, a zöldséget szitán áttörjük, levét átszűrjük és 3 deka zsírból, 3 deka lisztbol készült jó barna rántást készítünk, melybe a bélszín levét és az áttört zöldséget tesszük. Jól beforraljuk s ha szükséges, egy kis vízzel feleresztjük, hogy a mártás túl sűrű ne legyen.

A mártást tejfellel ízesítjük.

A bélszint most ismét a mártásba tesszük és fedo alatt tálalásig állni hagyjuk a tuzhely szélén, hogy el ne forrja a levét. Sós vízben fott makarónival vagy spagettivel szolgáljuk fel a bélszínt és a mártást külön mártáscsészében adjuk fel melléje.

  


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer