

Bélszín vadasan
Hozzávalók: a marhahús bélszín része (vesepecsenye), szalonna-csíkokkal megtűzdelve, 6 deka jó étolaj, 20 deka vegyes zöldség, egy kis paradicsom, babérlevél, egész bors, kakukkfű, tárkonyos ecet, 6 deka zsír és 3 deka liszt.
A marhahús bélszín részét (vesepecsenyét), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk s kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben kisujjnyi jó étolajat hevítsünk fel 3 deka zsírral, a bélszínt pirosítsuk meg benne. Azután vegyik ki és tegyük félre. 20 deka vegyes leveszöldséget apróra vágva tegyünk a forró olajba és azt szintén pirítsuk meg s egy kis paradicsommal, babérlevéllel, egész borssal, kakukkfűvel, tárkonyos ecettel ízesítsük, a bélszínt tegyük belé s fedo alatt pároljuk puhára.
Ha a hús puha, újra kivesszük, a zöldséget szitán áttörjük, levét átszűrjük és 3 deka zsírból, 3 deka lisztbol készült jó barna rántást készítünk, melybe a bélszín levét és az áttört zöldséget tesszük. Jól beforraljuk s ha szükséges, egy kis vízzel feleresztjük, hogy a mártás túl sűrű ne legyen.
A mártást tejfellel ízesítjük.
A bélszint most ismét a mártásba tesszük és fedo alatt tálalásig állni hagyjuk a tuzhely szélén, hogy el ne forrja a levét. Sós vízben fott makarónival vagy spagettivel szolgáljuk fel a bélszínt és a mártást külön mártáscsészében adjuk fel melléje.