

Marhabélszín java-szelet magyarosan
Hozzávalók: 80 deka hízott ökörbélszín, (8 db 10 dekás szeletre vágva, húsverővel megveregetve), 5 deka sertészsír, 10 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, 15 deka tisztított rózsaburgonya, 10 deka fehér liszt, 1 tojás, 3 deka zsír, 2 deka só, 2 db zöldpaprika és 2 db paradicsom.
5 deka meleg zsírban a bélszínszeleteket megsózva lesütjük s egy lábasba helyezzük. A visszamaradt meleg zsírban a 10 deka finomra vágott vöröshagymát, 1 gerezd finomra vágott fokhagymával rózsaszínure hevítjük, belekeverjük a 2 deka piros paprikát, 1 deci vízzel felengedjük, forralásig hevítjük, utána ráöntjük a megsült bélszínfilékre, kis köménymagot szórunk rá, két nyers paradicsomot és két zöldpaprikát rászeletelünk, ha ez nem volna, akkor 1 deci paradicsompürét fedo alatt 1 óra hosszat pároljuk, azután a megtisztított, hosszúkásra vágott rózsaburgonyát helyezzük rá, ½ deci vízzel még engedjük fel és mindaddig hagyjuk párolni, míg a hús a burgonyával együtt megpirul s vele egy idoben elkészített galuskával együtt felszolgáljuk.