

Gombás borjúrizottó
Hozzávalók: fél kg borjúhús, 15 deka gomba, 20 deka rizs, étolaj, egy evõkanálnyi zöldpetrezselyem és egy kis törött bors.
Fél kg borjúhúst apró kockákra vágunk és 15 deka gombát vékony szeletekre, 20 deka rizst forró, lobogó vízben félig megfõzünk, leszûrjük és leöblítjük, kevés olajon 1 evõkanál reszelt vöröshagymát pirítunk, melyen a gombát is megpirítjuk, utána a húst is. Egy evõkanálnyi petrezselymet adunk hozzá, kissé megsózzuk és törött borssal ízesítjük. Ha a hús lepirult, vízzel eresztjük fel, hogy a húst elfedje, s fedõ alatt puhára pároljuk. Ha a hús már puha, hozzávegyítjük a rizst, ismét lefedjük és a sütõben addig pároljuk, míg elkészül. Akkor vízzel kiöblített formába rakjuk a rizottót, 2-3 percre forró sütõbe tesszük, s azután tálra borítjuk megszórjuk s így adjuk fel.