Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel Bableves

Bableves egészségesen!

 

Bableves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Levesek babbal

 

Bableves

Hozzávalók: 30 deka szárazbab, egy-két füstölt disznóláb, étolaj, 3 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy deci tejfel.

30 deka száraz babot egy és fél liter vízben, egy kis sóval, egy-két darab füstölthússal vagy füstölt disznólábbal puhára fõzzünk. Barna rántást készítünk étolajból és 3 deka lisztbõl, ebbe egy 6 dekás vöröshagymát reszelünk s egy gerezd összetört fokhagymát. Jól elkeverjük, még egy evõkanálnyi pirospaprikát teszünk hozzá és feleresztjük úgy, hogy a leves legalább 14 deci legyen. Egy deci tejfellel elkeverve adjuk asztalra. Ügyeljünk, ha füstölthúst fõzünk a levesbe el ne sózzuk! Személyenként számítsunk 16-18 deka füstölthúst. Fõzhetünk a bablevesbe 10 deka füstölt kolbászt is, amelyet aztán karikára vágva adunk hozzá.


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer