Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Sajtleves, levessel egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Sajtleves

Halleves

Hozzávalók: 50 deka hal, 2 evőkanálnyi ecet, 20 deka zöldség, 3 deka zsír, 3 deka liszt, 5 deka vöröshagyma, 2 deka porcukor, egy fél babérlevél, törött bors, petrezselyem, 1 deci tejfel és 12 deci víz.

Apró halat, vagy nagy hal fejét sós és kissé ecetes vízben megfőzzük. Teszünk bele babérlevelet és fekete borsot is. Ha megfőtt, leszűrjük a levét. A haldarabokat letisztítjuk, a csontokat eldobjuk és a szálkamentes haldarabokat egy tányérba gyűjtjük. Aztán barna rántást készítünk a következőképpen: egy kis zsírban megpirítunk 1 kanál porcukrot liszttel és finomra vágott vöröshagymával. Teszünk bele egy kis édespaprikát is és feleresztjük a hallével. Igen finom metéltre vágott zöldséget, zellert, egy kis zsíron fonnyasszunk meg, tegyük szintén a levesbe és addig főzzük, míg megpuhul. Tálalás előtt tegyük bele a félretett haldarabokat és ikrát s felforralva néhány kanál tejfellel keverjük el a levest a tálban. Pirított, metéltre vágott zsemlyével feladhatjuk.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer