Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Sajtleves, levessel egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Sajtleves

 

Tyúkleves májgombóccal

Hozzávalók: 20 deka marhacsont, 20 deka borjúcsont, 1 tyúk, 20 deka zöldség, 30 deka borjúmáj, 8 deka gomba, fuszer.

Egy fazékban 20 deka marha ritkacsontot, 20 deka borjúcsontot, egy megtisztított és nagyobb darabokra vágott tyúkot az összes aprólékjával hideg vízben a tűzhöz állítjuk és hirtelen felforraljuk s ha felforrt leszűrjük a vizet róla, hideg vízben jól megmossuk és ugyancsak hideg vízzel forrásnak indítjuk, megsózzuk, adunk bele néhány szem fekete borsot, késhegynyi paprikát, különféle egyenlo ujjnyi vastag darabokra vágott leveszöldséget, fél fej kelkáposztát, 1 fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát, 1 kis fej paradicsomot (télen 1 evőkanálnyi befőtt paradicsomot) és 3 darab champignon gombát. Ez idő alatt külön sós vízben kifőzünk igen finom metéltre vágott tésztát és májgombóckákat. A májgombóckákat így készítjük: 30 deka borjúmájat, 1 darab vízben áztatott zsemlyét, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 3 kanál zsemlyemorzsát, kevés finomra vágott petrezselyemzöldjét és majoránnát só és törött borssal kelloen megfűszerezve jól összekeverjük. Tenyerünkkel kis gombóckákat formálunk belőle és forrásban levő sós vízbe dobva abban kifőzzük. Azért kell a metéltet külön vízben kifőzni, nehogy a levesünk keményítoízt kapjon a tésztától, az utóbbitól pedig májashurkára emlékezteto zamatot. Tálaláskor a levesestálba szűrjük a levest, beleadjuk a tyúkdarabokat: zuzát, májat, a kívánatos zöldségdarabokat, gombát, végül a metélt tésztát és a gombóckákat. Vágott metélohagymával (snidling) meghintjük és így tálaljuk.

 

 

 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer