Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

derelye

Leves, finom levesek, levessel egészségesen!

 

Spenótos derelye

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

 

Spenótos derelye

Hozzávalók: fél kiló lisztbõl vékony derelyetésztát készítünk egy tojás, kevés só és víz hozzáadásával. Tölteléke: egynegyed kg sertés- vagy borjúhús darálva, megpárolva, egy kisebb reszelt hagymával 3 deka zsíron. Egy egész tojás, só, töröttbors. Fél kiló paraj, töröttbors, 3 deci tejföl, 6 deka reszelt parmezánsajt, 5 deka vaj.

Derelyetésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk és a következõ töltelékkel töltjük meg: két kisebb levéltésztához veszünk negyed kilogramm sertés- vagy borjúhúst, megpároljuk és megdaráljuk. (Maradék sült is jó hozzá). Közé keverünk egy egész tojást, sót, borsot és a húsnak a levét. Közben fél kiló parajt megfõzve szitán áttörünk és hozzákeverjük a húshoz. Megtöltjük, éppúgy, mint a szilvaízes derelyét és kifõzzük. Azután tûzálló tálba rakjuk és minden sor derelyét megborsozunk, tejföllel, parmezánsajttal és vajdarabkákkal meghintjük. Ugyanabban a tálban tálaljuk.

 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer