

Spenótos derelye
Hozzávalók: fél kiló lisztbõl vékony derelyetésztát készítünk egy tojás, kevés só és víz hozzáadásával. Tölteléke: egynegyed kg sertés- vagy borjúhús darálva, megpárolva, egy kisebb reszelt hagymával 3 deka zsíron. Egy egész tojás, só, töröttbors. Fél kiló paraj, töröttbors, 3 deci tejföl, 6 deka reszelt parmezánsajt, 5 deka vaj.
Derelyetésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk és a következõ töltelékkel töltjük meg: két kisebb levéltésztához veszünk negyed kilogramm sertés- vagy borjúhúst, megpároljuk és megdaráljuk. (Maradék sült is jó hozzá). Közé keverünk egy egész tojást, sót, borsot és a húsnak a levét. Közben fél kiló parajt megfõzve szitán áttörünk és hozzákeverjük a húshoz. Megtöltjük, éppúgy, mint a szilvaízes derelyét és kifõzzük. Azután tûzálló tálba rakjuk és minden sor derelyét megborsozunk, tejföllel, parmezánsajttal és vajdarabkákkal meghintjük. Ugyanabban a tálban tálaljuk.