Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

Káposztás gombóc

Káposztás gombóc levessel egészségesen!

 

kápászta, káposzták

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

gombócok

 

Káposztás gombóc

Hozzávalók: fél kg káposzta, 1 zsemlye, 1 deci tej, 25 deka liszt, 1 tojás, 5 deka margarin, kevés só a kifõzéshez, forró olaj a pirításhoz (kb. 20 deka).

Fél kilogramm káposztát lereszelünk és besózunk. Egy zsemlyének héját levágjuk, a zsemlyét tejbe áztatjuk. A besózott káposztát levébõl jól kicsavarjuk, szintúgy a zsemlyét és mindkettõt összegyúrjuk 25 deka liszttel. Teszünk bele egy egész tojást és egy evõkanál hideg margarint.
Nokedli keménységû tésztát kapunk (ha lágyabb, még liszt kell bele), ebbõl 5 cm hosszú és 2 cm széles hosszúkás gombócokat készítünk, kissé lelapítjuk és jól fövõ vízben kifõzzük. Ha kifõtt lecsorgatjuk a vizet róla és tepsibe, forró zsírban, mindkét oldalán megpirítjuk


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer