Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Flamand gombasaláta egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

Flamand gombasaláta

Hozzávalók: 10-12 db kisebb champignon gomba, két deci tartármártás, 1 citrom, 20 deka hideg sülthús, 5 darab kemény fõtt tojás, egy darab nagyobb ecetes vagy kovászos uborka, két-három szelet szardella, egy nagyobb fõtt burgonya. 10 deka trappista sajt, törött bors, kevés édespaprika, egy kiló sárga, édeshúsú zöldpaprika, 2 deci borecet, kevés cukor, négy evõkanál étolaj, kevés metélõhagyma.

A gombának a csutkáját levágjuk, majd apróra vágva a gomba szárát, az egészben hagyott gombafejekkel együtt citromos sós vízben megpároljuk. Párolási idõ 3 perc. A gombákat a lében hagyjuk kihûlni, az aprógombát kiszedjük és egy tányérba téve, összekeverjük a következõkel: a sültet megdarálva, az 5 darab kemény tojás sárgáját a szardella szeletet megkaparva az uborkát tormareszelõn lereszelve, a fõtt burgonyát és a sajtot apró kockára vágva, kevés só, törött borssal, paprikával ízesítve és annyi tartármártással összekeverve, hogy jó kemény, formázható legyen a töltelék. Most a tíz darab fél tojást megtöltjük úgy, hogy a gombára helyezve egy ujjnyi vastagságban látható legyen a töltelék. Alul az egész gomba, tetején a fél töltött tojás. A finom metéltre vágott zöldpaprikát forró sós vízzel leöntjük, majd marináljuk.


 

 

 


 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer