Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

leves, étel

Káposztás-, almás-, vegyes-saláta majonézzel egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

Káposztás-, almás-, vegyes-saláta majonézzel

Hozzávalók: 1 fej fehér, 1 fej vöröskáposzta, kb. 1 kg 20 deka a kettõ Kevés só, 2-3 alma, fél citrom leve, 1 kg uborka, ½ kg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 3 deka cukor, 3 deci borecet, 2 tojás sárgája és két deci olajból készült majonéz, vagy tartármártás.
Díszítéséhez: 2-3 vékonyra szeletel zöldpaprika, 2-3 db érett paradicsom, 2 db keményre fõzött tojás, pár apró savanyú uborka.
1 fej fehér- és 1 fej vöröskáposztát külön-külön finomra vágunk, levelenként besodorva, a vastag ereket kivágva. Sósvízzel leforrázzuk és befedve kihûlni hagyjuk. Apró kis kockákra vágunk 2-3 savanykás almát és citromos vízben félre tesszük. Egy kiló nyers uborkát hámozunk és meggyalulva finomra, besózzuk. Télen egy kiló vizesuborkát szeletelünk helyette vékonyan. Nyáron ½ kiló zöldpaprikát is vékony karikákra vágunk és sós vízzel forrázunk, hogy szép zöld maradjon. A káposztákat külön jól kinyomjuk. Az uborkát és zöldpaprikát szintén. A fehérkáposztával összekeverjük az uborkát és forralt, cukros borecettel leforrázzuk. Beleadjuk a zöldpaprikát, az almát és egy fej vékonyra szeletel vöröshagymát. Az ily módon elõre elkészített vegyes salátát tálra halmozzuk kúpalakban, és leöntjük jó sûrû majonézzel. A káposztasaláta ne legyen leveses már akkor, hanem lecsurgatva halmozzuk fel. Ha a majonéz rá van öntve, koszorúalakban felrakjuk a piros káposztasalátát, szintén cukros ecettel készítve. A majonéz tetejét díszítsük vékonyra metélt zöldpaprikával, vékony paradicsom szeletekkel, néhány fõtt tojásgerezddel és télen apró, kicsi savanyúuborkával. Igen szép és kitõnõ saláta.


 

 

 


 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer