Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

kecsege

kecsege fehérbor-mártással egészségesen!

 

fehérbor mártással

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

mártások


Töltött süllõ vagy kecsege fehérbor-mártással

Hozzávalók: 60 vagy 80 dekás kecsege, vagy süllõ, 10 deka gomba, 1-2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 deci tejföl, egy kis zöldpetrezselyem, pici törött bors, só, 1 egész tojás, 1 deci bor, 1 deci víz és 5 deka vaj.
A mártáshoz: 1 deci bor, 1 deci tejföl, egy kis mustár, pici só, 2 egész tojás és egy kávéskanálnyi cukor.

A megtisztított kecsegét vagy süllõt nem a hasán vágjuk fel, hanem a hátán. A süllõnek kivesszük a gerinccsontját, úgy, hogy a farkából legalább három-négy centiméternyi megmaradjon. A kecsegét pedig a hasüreg felett nyissuk ki, a gerincét ezen a nyíláson át kell eltávolítani. Enyhén megsózzuk és megtöltjük a következõkkel:
10 deka pirított gombát, egy-két deka vajjal, két deka liszttel és egy deci tejjel összekeverünk és tejmártást készítünk. Ebbe egy kis finomra vágott zöldpetrezselymet, pici törött borsot, sót és egy egész tojást keverjünk belé és felülrõl megtöltjük vele a hal hasüregét. Aztán két helyen összekötjük spárgával s kivajazott tûzálló tálra vagy sütõlapra helyezzük, alája öntünk egy deci bort, egy deci vizet, 5 deka vajat és a forró sütõben addig pároljuk, amíg a levét el nem fõtte.
Akkor egy deci tejföllel leöntjük a halat és szép pirosra, ropogósra sütjük. Tálaljuk vajas-petrezselymes burgonyával és mártással. Mártása: egy deci bort, egy deci tejfölt, egy kis mustárt, pici sót, két egész tojást, 1 kávéskanálnyi cukrot hidegen összekeverünk egy habüstben, gõzre tesszük és állandó keveréssel felfõzzük sûrû mártásnak. Forrón tálaljuk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer