Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

harcsából ételek

Csőben sült harcsa egészségesen!

 

levesek

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

sült harcsa


Csõben sült harcsa

Hozzávalók: 80 deka vagy 1 kg harcsa, egy kis zöldség, hagyma és ecet, egy kis citromhéj, citrom leve, 50 deka fõtt burgonya és 2 fõtt tojás. A mártáshoz: 5 deka vaj, 5 deka liszt, 2 deci tej, 2 deci tejfel, 3 tojás sárgája és 5 deka reszelt sajt, fél deci tejfellel elkeverve, a hal leöntéséhez, meg egy kis zsemlyemorzsa.

A harcsát megtisztítjuk, bõrét lehúzzuk és szép egyenlõ szeletekre felvágjuk, aztán megsózzuk és félretesszük. Jól kivajazott sütõlapra, vagy tûzálló tálba karikára vágott fõtt burgonyát és fõtt tojást úgy rendezünk el, hogy a halat rátehessük.
Közben egy edényben egy kis zöldséget, hagymát, ecettel és citromhéjat forralunk s a szeletekre vágott harcsát leforrázzuk, illetve néhány percig fõzzük. Aztán lapátkanállal kiszedjük és az elõkészített tálban a burgonyaszeletekre helyezzük.
Nagyon híg mornay-mártást készítünk a következõkbõl: 5 deka vajat, 5 deka lisztet és 2 deci tejet felforralunk s amint forrni kezd és sûrûsödik, azonnal hozzákeverünk 2 deci édes tejfölt és 5 deka reszelt sajtot, majd levesszük a tõzrõl és kissé lehûtjük.
Ekkor három tojás sárgáját elkeverjük 1 deci tejföllel s ezt a mártáshoz keverjük és a tálon elkészített halra öntjük. Még zsemlyemorzsával, vagy reszelt sajttal is meghintjük és a sütõben világospirosra sütjük (legalább 30 percig). Igen jó elõétel, vagy böjtétel.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer