

Salátafõzelék burgonyával
Hozzávalók: két fej nagyobb fejessaláta, 75 deka burgonya, kevés só, 3 deka zsír, 2 deka liszt, 1 gerezd fokhagyma, kevés paprika, kis kanál ecet, 2 deci tejföl.
Két fej szép kemény salátának felsõ leveleit eldobjuk, a megmaradt fejeket kettévágva, vékony metéltnek megvagdaljuk. Jól megmosva, a vizet lecsurgatjuk. Kb. háromnegyed kg burgonyát meghámozva, kockára vágva, sós vízben felteszünk fõzni. Mikor a burgonya forr, a salátát beletesszük és addig fõzzük, amíg a burgonya meg nem puhult. Vékony, piros, fokhagymás, paprikás rántást adunk hozzá, amikor a rántással forr a saláta, egy kiskanál nem erõs ecetet és két deci jó tejfölt adunk hozzá és 5 percig forraljuk.