
Rafaello szelet
Hozzávalók:
A fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evõkanál rétesliszt, fél csomag sütopor, fél citrom leve
A barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 evõkanál kakaó,
2 evõkanál rétesliszt, csomag sütõpor
A krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vanília ízû pudingpor (fõzni való)
3-3,5 dl tej, 25 dkg Rama margarin
Díszítéshez: csokireszelék
Elõször a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény
habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a
liszttel és a sütõporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba
forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütopapírral
kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb. 165-170 C fokon 15 percig sütjük.
Barna tészta elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütõporral összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a habba. 165-170 C fokon 15 percig sütjük.
A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Elõször a pudingport, azután a
tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sûrû krémmé fõzzük.
Hûlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk.
Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a
kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék
krémmel megkenünk. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.