Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

rizskrém

Rizskrémmel töltött csirke egészségesen!

 

csirke

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

 

 

 töltött csirke

Rizskrémmel töltött csirke

Hozzávalók: Két fiatal rántani való csirke, 18 deka rizs, 2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 és fél deci tej, két evõkanálnyi tejföl, 15 deka gomba, só, törött bors, egy egész tojás, egy tojás sárgája, petrezselyemzöldje, a csirke mája, étolaj és egy deci bor.

A szokásos módon megtisztított és sütésre elõkészített csirkének a melle két oldalán, a combja tövétõl egészen a szárnyáig és a nyakától a szárnyáig, a bõre alá nyúlunk egy evõkanál nyelével s így a töltésre elõkészítjük a következo töltelékkel töltjük:
Bõ forró vízben puhára fõzzük a rizst. Egy kis olajon megpirítjuk a finomra vágott gombát. Sóval, petrezselyem zöldjével és törött borssal ízesítjük s ha a tûzrõl levettük, kissé lehûtjük. Az idõközben puhára fõtt rizst leszûrjük, bõ vízben leöblítjük s a gombához keverjük, hozzáadjuk az alábbi sûrû mártást:
Két deka vajat két deka liszttel felhevítünk, majd feleresztjük a tejjel, kissé megsózzuk és állandó keveréssel addig fõzzük, amíg az edény oldaláról leválik. Most belékeverjük a tojást s a tojás sárgáját, majd a gombás rizst, a csirke máját (melyet már elõre megpirítottunk és apró kockákra vágtunk), kissé megsózzuk és jól összekeverjük. Aztán a szárnyast a bõre alatt egy ujjnyira, de nem feszítve, megtöltjük s a fennmaradó tölteléket a hasüregbe tesszük. A nyílásokat bevarrjuk.
A csirkét most kellõen megsózzuk s egy pecsenyesütõbe tesszük. Forró olajjal leöntjük és közepesen meleg sütõben, lassan kisütjük. Sütés közben felváltva egy csésze borba mártott tollbekenõvel vagy ecsettel kenegetjük, majd a zsírjával öntözgetjük. A csirkét csak lassan süssük, mert a töltelék nagyon megdagad s ennek is át kell sülnie. Ha a csirke megpuhult s a bõre szép világospiros és ropogós, tíz percre meleg helyre állítjuk és a szokásos módon felszeleteljük.
Ha asztalra adjuk a hasüregben lévo tölteléket, a háta alá és oldalaira tálaljuk. Idénysalátával, párolt gyümölccsel, vagy almapürével adjuk fel.

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer