Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

 Rotschild

Gyöngycsirke Rotschild módra egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

 

 

Gyöngycsirke

Fiatal csirke vagy gyöngycsirke Rothschild-módra

Hozzávalók: 2 darab fiatal rántani való csirke vagy 8-10 hetes gyöngycsirke, 20 deka spagetti vagy finommetélt, 10 deka gomba, 5 deka vaj, 2 deka liszt, 1 és fél deci tej, 20 deka liba- vagy kacsamáj, 4 deci bor, 8 deka zsír, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, törött bors, petrezselyem zöldje, 10 deka vegyes zöldség, 5 deka vöröshagyma és 1 darab kelkáposzta.

A csirkéket a szokásos módon megtisztítjuk és sütésre, töltésre elkészítjük. Aztán megtöltjük a következõkkel: a spagettit megfõzzük s egy étolajjal vagy vajjal elkeverjük. A gombát lepirítjuk s benne az apró kockákra vágott liba- vagy kacsamájat szintén megpirítjuk. 2 deka vajból és két deka lisztbõl sûrû tejmártást készítünk, tejjel feleresztjük és egy kis sóval oly sûrûre fõzzük be, hogy az edény oldaláról a mártás leváljon. Hozzátesszük a tojásokat, spagettit, tejfelt, sót, petrezselyem zöldjét és a törött borsot, jól összekeverjük és a csirkék hasüregét ezzel a töltelékkel megtöltjük. A nyílásokat bevarrjuk.
Egy mélyebb lábasba vagy lefedhetõ pecsenyesütõbe egy fej finomra metélt kelkáposztát teszünk, melyre egy fej vöröshagymát reszelünk. A csirkéket erre helyezzük és 5 deka forró zsírral leöntjük. Két deci bort és egy deci vizet töltünk még rá és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha a csirkék megpuhultak, kivesszük az edénybõl, felhevített zsírral leöntjük és szép világospirosra sütjük. Ha a csirkék megsültek, meleg helyre állítjuk és csak azután szeleteljük fel. Azt a levet, melyben pároltuk, most a csirkék zsírjára öntjük, elkeverjük és beforraljuk. Egy kis vízzel felereszthetjük és azzal újra beforraljuk. A pároláshoz felhasznált kelkáposztát a tál végébe rakjuk a csirkéket négy részbe vágjuk, leöntjük a levével s úgy adjuk fel

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer