Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

libamáj

Liba kacsa mája ételeinkben egészségesen!

 

kacsamáj

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

 

 

libamájak

Fiatal csirke királynõ módra

Hozzávalók: 80 deka, lehetõleg 2 darab, fiatal csirke, 15 deka liba- vagy kacsamáj, 8 deka gomba, tiszta tojásból készült finom metélt tésztából egy kevés, étolaj, egy kis zöldség, 1 deci édes tejföl vagy tejszín.

A megtisztított csirke hasüregét kitöröljük s a következõ töltelékkel töltjük meg: libamájat és gombát finom metéltre vágunk és 6 deka zsírban lepirítjuk. Enyhén megsózzuk és egy csipetnyi törött borssal fûszerezzük. A kifõtt és langyos metélt tésztát (melyet úgy készítettünk el mint a levestésztát) összekeverjük a gombásmájjal és megtöltjük vele a csirke hasüregét, melyet aztán bevarrunk. A csirkét aprólékjával és egy kis zöldséggel edénybe tesszük úgy, hogy az lefedhetõ legyen s 50 percig lassan pároljuk. Ha megpuhult a csirke, 1 deci tejszínnel vagy édes tejföllel felengedjük az aprólékot, melynek leve nem lehet több, mint 2-3 deci. Ezért ügyeljünk arra, hogy fél liternél több vizet ne öntsünk alája. A mártást átszûrjük, egy kis citromlével ízesítjük, s a csirkét egy kis forró zsírban kb. 20 percig sütjük, hogy bõre szép rózsaszínûlegyen. 15 percnyi pihentetés után felvágjuk a csirkét s a varrásokat kiszedjük belõle. Óvatosan tálra tesszük, nehogy a töltelék kiessen belõle, s egy kis mártással leöntve, sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk. Mártást külön csészében is adhatunk hozzá.
Gyenge zöldbabból készült babsalátával köríthetjük.

 

 

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer